+36 30 817 2303    info@agribiotech.hu

0 item
Total : 0 Ft
Your Cart is currently empty!
Product update
Coupon
add
AJAX loader
COUPON_CODE_INVALID
checkout
Monday, 23 November 2015 10:21

Veteményes kertben is akad ősszel tennivaló

Written by
Rate this item
(0 votes)

Miután végeztünk az őszi munkákkal, érdemes hagymát és fokhagymát eldugni az arra szánt ágyásba, így kiváló termést hoznak már kora tavasszal.

Az ágyást javaslom még ilyenkor jól felásni és a gaztól alaposan megtisztítani, a talajt elgereblyézni. A frissen trágyázott földbe a fokhagymát ne ültessük el. Tavaly megtrágyázott ágyást válasszuk.

A fokhagyma és a vöröshagyma nem túl igényes nővények így mindenhol megteremnek, ahol megvannak az alapvető feltételek a zöldségtermesztéshez. Azonban a hagymafélék inkább a humusztartalmú talajt kedvelik, a kötött talajban könnyen megtámadják a kártévők és a betegségek.

Az őszi fokhagyma ültetésének is most jött el az ideje. A gerezdeket egymástól 25 cm távolságra és 4-5 cm mélyen kell dugványozni. Ne nyomjuk bele a földbe, vagy sort készítsünk, vagy előkészített gödrökbe helyezzük. A fokhagyma gerezdek a téli, melegebb napokon gyökeret eresztenek, tavasszal gyorsan kihajtanak, és már korán adnak a konyhára bio, friss fokhagymát.

foghagyma1

Ha kora tavasszal szeretnénk újhagyma termésnek is örülni, érdemes a dughagymákat is ilyenkor ősszel eldugványozni. Lehetőleg a nagyobb, egészséges darabokat ültessünk és ügyeljünk, hogy mindig 5-6 cm mélyre kerüljön a dughagyma, így nagyon szép hosszú, fehér szára lesz.

hagyma

Jó kertészkedést!

Read 5599 times Last modified on Monday, 23 November 2015 10:39