+36 30 817 2303    info@agribiotech.hu

0 termék
Összesen : 0 Ft
A kosár üres
Termék(ek) Mennyiség frissítése
Kupon
Aktiválás!
AJAX loader
A kupon kód nem érvényes! Kérem, írja be még egyszer!
Pénztár
hétfő, 23 november 2015 10:21

Veteményes kertben is akad ősszel tennivaló

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Miután végeztünk az őszi munkákkal, érdemes hagymát és fokhagymát eldugni az arra szánt ágyásba, így kiváló termést hoznak már kora tavasszal.

Az ágyást javaslom még ilyenkor jól felásni és a gaztól alaposan megtisztítani, a talajt elgereblyézni. A frissen trágyázott földbe a fokhagymát ne ültessük el. Tavaly megtrágyázott ágyást válasszuk.

A fokhagyma és a vöröshagyma nem túl igényes nővények így mindenhol megteremnek, ahol megvannak az alapvető feltételek a zöldségtermesztéshez. Azonban a hagymafélék inkább a humusztartalmú talajt kedvelik, a kötött talajban könnyen megtámadják a kártévők és a betegségek.

Az őszi fokhagyma ültetésének is most jött el az ideje. A gerezdeket egymástól 25 cm távolságra és 4-5 cm mélyen kell dugványozni. Ne nyomjuk bele a földbe, vagy sort készítsünk, vagy előkészített gödrökbe helyezzük. A fokhagyma gerezdek a téli, melegebb napokon gyökeret eresztenek, tavasszal gyorsan kihajtanak, és már korán adnak a konyhára bio, friss fokhagymát.

foghagyma1

Ha kora tavasszal szeretnénk újhagyma termésnek is örülni, érdemes a dughagymákat is ilyenkor ősszel eldugványozni. Lehetőleg a nagyobb, egészséges darabokat ültessünk és ügyeljünk, hogy mindig 5-6 cm mélyre kerüljön a dughagyma, így nagyon szép hosszú, fehér szára lesz.

hagyma

Jó kertészkedést!

Megjelent: 6368 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 23 november 2015 10:39

Legfrissebbek a szerzőtől: Krausz Csaba