+36 30 817 2303 info@agribiotech.hu
Egyre többen használunk a főzéshez különböző fűszernövényeket, amitől ízletesebb és különlegesebb lesz az étel. Bár az üzletekben is széles választékban kaphatóak friss fűszerek, de elég drágák, főleg a biotermesztésűek. Pedig sokszor mennyire vágynánk a frissen vágott oregánóval meghintett hagymakrémlevesre croutonnal, vagy olasz tésztára friss bazsalikommal... Ah! Az otthon termesztett fűszernövényeim nemcsak zamatosak és egészségesek, hanem igazi díszei is a konyhámnak. Fűszereim mindig kéznél vannak és megbolondítják a leveseket, szószokat, ragukat és a gyermekeimnek készített szendvicseket. A konyhában fűszervágó kést használok, de az illatos bazsalikomot, oregánót mozsárban is szoktam aprítani, így könnyen keverhetőek, kenhetőek sajtokkal, vajjal.
Miután végeztünk az őszi munkákkal, érdemes hagymát és fokhagymát eldugni az arra szánt ágyásba, így kiváló termést hoznak már kora tavasszal.
Az ágyást javaslom még ilyenkor jól felásni és a gaztól alaposan megtisztítani, a talajt elgereblyézni. A frissen trágyázott földbe a fokhagymát ne ültessük el. Tavaly megtrágyázott ágyást válasszuk.